Fem un cafè amb…Roma Cabañas

Fem un cafè amb…Roma Cabañas

Roma Cabañas Arenas té 35 anys i és llicenciat en Veterinària i doctorat en Medicina i Sanitat Animal. Tot i que el seu curriculum pot sorprendre, va començar a treballar a Enrich tot just acabar la tesi doctoral que, com no podia ser d’altra manera, tractava sobre els cereals.

Vas començar com a responsable de Sanitat i Seguretat Alimentària...

Sí. I actualment sóc el Responsable de l’Àrea Tècnica com a cap de qualitat i I+D.

Què fa un Responsable de Qualitat i I+D a un forn?

La meva feina te 3 branques principals. Primer, assegurar que tots els nostres productes es fabriquen segons els processos productius indicats. Després, revisar que el producte que s’envia a les nostres botigues compleix els requisits de qualitat establerts. I per últim, innovar, des de millorar productes a desenvolupar-ne nous.

Marqueu estàndards de qualitat?

Evidentment! Varien en funció del producte però en línies generals es tracta d’un procés en el que valorem sabors, aromes, textures i formats. Així establim indicadors que ens asseguren que el producte compleix amb allò que volem oferir. I sobretot, amb allò que el client ens demana.

Tres diferències d’Enrich enfront a altres forns?

Només tres? (somriu) El nostre equip humà, la nostra massa mare, que elaborem de forma natural a partir de pell de taronja i pomes ecològiques i els nostres ingredients, tots de màxima qualitat. I si em deixes dir una més: els nostres processos!

Amb farina i massa mare ja tenim pa?

La farina i la massa mare són claus perquè ens donen els sabors, aromes i textures que desitgem. Primer de tot, els ingredients. Però també el procés productiu, amb un bon repòs de la massa, llargues fermentacions i coccions adients. I no pots oblidar unes bones mans per donar forma i volum al pa!

I quina importància tenen els acabats?

Molta. Pensa que l’acabat no només és un aspecte visual sinó que també és important per tenir la crosta desitjada i un millor alveolat de la molla. 

Si vull comprar un pa que demostri que estic a la última, quin em recomanes?

Doncs un pa saludable i ecològic, amb ingredients naturals. Fa uns 5 anys la tendència era pans de diferents sabors i aromes perquè estàvem acostumats al pa amb farina de blat i a 3 ó 4 formats diferents i prou.

Nosaltres vam ser un dels primers que van començar a fer pans de diferents cereals, com el sègol o l’espelta; i també pans enriquits amb altres ingredients, com el pa de nous, el de formatge o el de xocolata i taronja, per exemple.

Els aliments saludables i funcionals tenen cada cop més èxit...

Així és. Un dels motius de la nostra àmplia gamma de pans és aquest. Intentem oferir pans per a totes les necessitats...

Com pa integral per a qui necessita fibra...

Clar. I pa amb baix contingut en blat com el pa de sègol; pans energètics com el Pur-Pur o el 5 llavors o pans saludables com el motlle de Chia que conté llavors de Chia molt riques en omega3.

Es pot dir que la salut ha arribat al món del pa.

La salut sempre ha estat al món del pa! Per això és un dels aliments més antics. És font de proteïnes saludables i no té sucres ni matèries grasses afegides. El que hem fet és potenciar les seves virtuts amb altres ingredients que complementen les necessitats de salut i nutrició.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code